Tidenes mest populære leker

Legoklosser
Bilde: Lego.com

12.10.2015
Lego er i 2015 kåret til verdens mest populære leketøy gjennom tidene melder den engelske avisen Daily Mail. På andreplass kom brettspillet Monopol, på tredjeplass figuren Action Man og på fjerdeplass bilbanen Scalextric. Avstemmingen er gjort av leketøysprodusentene selv. Eksperter fra 100 leketøysprodusenter stod bak avstemmingen, og det var ikke tillatt å stemme på leker de selv produserer. Figuren Action Man ble lansert i 1966, og det er lenge siden denne figuren har vært i salg i butikker. Rubiks kube, Star Wars-leker, Barbie og lekebilene til Matchbox Cars er også blant topp 10.

Om Lego

Lego som ble stemt inn som verdens mest populære leke ble introdusert for verden i 1949. Den populære leken er produsert av Lego Group, som holder til i Billund i Danmark. Det ble utviklet av den danske snekkeren Ole Kirk Christiansen, som startet å lage treleker i 1932. Kun to år senere registrerte han navnet Lego, som kommer fra den danske frasen "leg godt". Han begynte å produsere plastikkleker i 1947 og introduserte Lego til verden to år senere. Lego består av fargerike brikker som kan settes sammen. I 2013 har 560 000 millioner Legodeler blitt produsert og ditribuert rundt i verden.

I løpet av årene har Lego utviklet seg til å produsere minifigurer, kjøretøy og tilbehør. Lego kan kjøpes i ulike temaer som byer, robotter, vikinger, tog, dinosaurer og cowboyer. Lego står også bak dataspill, bøker, klær, fornøyelsespark og filmer.

Brickset har oversikt over de ti største legoprodukter. Taj Mahal er det største med 5922 legobrikker. Ultimate Collector's Millennium Falcon inneholder 5195 brikker. Tower Bridge er det tjedje største og inneholder 4287 brikker.

Topp 5:
1 - Lego
2 - Brettspillet Monopol
3 - Figuren Action Man
4 - Bilbanen Scalextric
5 - Bordfotballspillet Subbuteo

Resten av topp 50:
Rubiks kube
Star Wars-leker
Barbie
Lekebilene Matchbox cars
Kortstokk
Kerplunk
Playmobil
M.A.S.K. leker
Atari
Frisbee
Trivial Pursuit
Play-Doh
Super Soaker
Jojo
Sylvanian Families
Transformers
Tiny Tears
Operation
Mouse Trap
Monster in My Pocket
My Little Pony
Simon Says
Sindy
Airfix
Boglins
Cards Against Humanity
Cascade
Furby
Mastermind
Roller Skates
Starbird
Thunderbirds
A La Carte Kitchen
Big Yellow Teapot
Crossfire
Girls World
Guess Who?
Hot Wheels
Meccano
Scrabble
Slinky
Spirograph
Top Trumps
Twister
Yatzy