Morsomme fakta om leker

Bilde: Lego.com

Her er noen morsomme fakta om leker og personer som du kanskje ikke visste om.

Den største leketøysprodusenten i verden er Lego. De produserer 870.000 små deler hver dag. Du kan lage 120 millioner kombinasjoner med kun seks legobrikker.

Barbiedukken er den mest solge dukken i historien. Den fikk navnet etter datteren til oppfinneren. Det fulle navnet til Barbiedukken er Barbara Millicent Roberts.

I Canada er det færre innbyggere enn det er antall Barbiedukker i Italia.

Før Jack Ryan designet Barbiedukker, designet han missiler (eksplosive prosjektiler) under den kalde krigen i 1960. Hvert sekund blir to Barbiedukker solgt i verden.

Jojo er det nest eldste leketøyet i verden. Det var brukt 500 år før Kristus i antikkens Hellas. Det var også brukt i Filipinene på 1600-tallet som et våpen. Dukker er det eldste leketøyet i verden.

McDonalds er verdens største distributør av leker.

Play-Doh, som fortsatt har hemmelige ingredienser, kom opprinnelig kun i en hvitfarge.

Monopolspillet var laget av Charles Barrow som var arbeidsledig under den store depresjonen. I 1983 ble det lengsvarende monopolspillet på 1080 timer spilt.

Den 26 presidenten i USA, Theodore Roosevelt, skapte den velkente teddybjørnen. Han kom med ideen under en av sine jaktturer, hvor han ikke hadde samvittghet til å drepe en såret bjørnunge.

Den populære Rubiks kube har kun 1 riktig valg blant 43 milliarder milliarder kombinasjoner. Der er solgt over 300 millioner plastikkuber. Mer enn 100 millioner Rubiks kuber ble solgt i perioden 1980-1982. Nederlandske Mats Valk satte i 2013 verdensrekorden for enkeltløsning for 3x3x3-kuben, som lyder på 5,55 sekunder.

Publisert: 12.11.2015