Mest populære barnekostymer

 

Prinsesse Elsa og Batman

Populære personer fra film og tv er populære blant barn. Jenter vil helst være prinsesser, og gjerne de mest kjente prinsessene fra Disney-universet. Prinsesse Elsa fra tegnefilmen Frost er veldig populær i både Norge og utlandet. Gutter liker å være superhelter som Spiderman, Supermann og Batman. Hvilke supermenn som er mest populære vil variere med nyeste filmer. Pirater som Kaptein Sabeltann er også populært blant gutter.

Kjønnsnøytrale kostymer

Eksempler på kjønnsnøytrale kostymer er dyr, lege og baker. Vær obs på at jenter ikke liker å være utkledd i et guttekostyme. Et kostyme som Kaptein Sabeltann fungerer sannsynligvis godt på de fleste gutter, men ikke nødvendigvis på jenter. Det finnes sjørøverantrekk til jenter også, men de er ofte bifigurer i fortellinger som Jake og sjørøverne i Drømmeland, og i Kaptein Sabeltann. Jenta Izzy i Jake og sjørøverne i Drømmeland, som sendes på TV-kanalen Disney Junior, er kanskje den mest populære jentesjørøveren.

Lage selv?

Barnekostymer kan lages selv, men det kan være tidkrevende og kostbart. Et selvlagt kostyme er det sikreste dersom en ønsker å stille i et unikt kostyme på karnevalet. En barnehage kan varsle at de ønsker at barna skal kle seg ut som dyr til karnevalsdagen. Da er sannsynligheten stor for at flere barn vil kle seg ut som løver og bier, mens sjansen er liten for at noen vil kle seg ut som en kylling eller gris. De fleste barn har sine favorittdyr som de synes er mer spennende enn andre. Spør gjerne barnet ditt hvilket dyr det ønsker å kle seg ut som. Kanskje får du et overraskende svar.

Halloween-kostyme

Helloween er i ferd me å bli en tradisjon også i Norge. Det fleste barn vil mene det er viktig å se mest mulig skumle ut i et Halloween-kostyme. Eldre barn vil også se det som viktig at kostyme er morsomt. Aniktsfarge eller en skummel maske kan være effektivt for å skremme andre. til Halloween kler mange kler seg ut som heks, vampyr, mumie, spøkelse eller trollmann.

Publisert: 12.11.2015